MÄNNISKORNA OCH VÄRLDEN (Del 2)

Den helige rättfärdige Johannes av Kronstadt (Ryska Ortodoxa Kyrkan)

”Mitt liv i Kristus” – ett urval andliga råd

Var skulle det finnas plats för kamp, för askes, för dygd, om nästan inte vållade oss ont, om man inte förorättade oss? Var skulle det finnas plats för tålamod inför det onda, för mildhet, för ödmjukhet? Du ser att vi bör underkastas mycket ont för att kunna visa oss dygdiga och få kronan. Continue reading “MÄNNISKORNA OCH VÄRLDEN (Del 2)”

Riskerna med felaktig förståelse av Guds Ord

I dagens evangelietext hörde vi berättelsen om hur Herren sa till apostlarna: ”Sen till, att I tagen eder till vara för fariséernas surdeg och för Herodes’ surdeg.” (Markus 8:15), och apostlarna försökte själva tolka Herrens ord, men tolkade dem felaktigt. De trodde att Han sa detta till dem eftersom de inte hade tagit med bröd. Kristus avslöjade deras felaktiga förståelse, varpå de förstod att det talades om fariseisk lära och förstås också om det onda sätt de närmar sig Herren.

Continue reading “Riskerna med felaktig förståelse av Guds Ord”

MÄNNISKORNA OCH VÄRLDEN (Del 1)

Den helige rättfärdige Johannes av Kronstadt (Ryska Ortodoxa Kyrkan)

”Mitt liv i Kristus” – ett urval andliga råd

Det viktigaste i livet är att nitälska om ömsesidig kärlek och att inte döma någon. Var och en kommer att inför Gud få svara för sig själv, medan du bör akta på dig själv. Sky vreden.

Continue reading “MÄNNISKORNA OCH VÄRLDEN (Del 1)”