Tre typer av kärlek i familjen

Den första rusar in i våra liv med en storm av känslor. Förväntansfull kärlek i förväntan. Kärlek i förväntan om lycka. Den finns på DNA- och hormonnivå. Den är upprättad av Gud för fortplantning av släktet.
Den andra kärleken är själslig. Även den finns på hormonnivå, men den är mer lugn. När du kramar om en nära person och det verkar vara lyckan. När du pratar och inte kan sluta prata. När ni har ett gemensamt ärende. Detta är kärlek i vänskap. Continue reading “Tre typer av kärlek i familjen”

Vilket mysterium är det viktigaste i kyrkan?

De flesta skulle säga: Dopets mysterium. Verkligen, Kristus själv sade: “Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född av vatten och ande, så kan hon icke komma in i Guds rike” (Johannes 3:5). Dopets mysterium är födelsen av själen till evigt liv. Continue reading “Vilket mysterium är det viktigaste i kyrkan?”

GUD (Del 4)

Den helige rättfärdige Johannes av Kronstadt (Ryska Ortodoxa Kyrkan)

”Mitt liv i Kristus” – ett urval andliga råd

Herrens händers verk – den synliga och den osynliga världen bär vittne om Guds vara, om Hans allvishet, nåd och allmakt. Därför sjunger man ofta i kyrkan: “Välsigna Herren alla Hans verk.” Hur kan då somliga förkasta Gud i det de icke ser Honom i Hans verk? Continue reading “GUD (Del 4)”

Hur skall man vänta på ett svar från Gud

När vi hamnar i svårigheter ber vi av hela vårt hjärta och väntar på ett mirakel. Vi kan knappt vänta med att få det vi ber om.

Det kan verka som att Gud dröjer eftersom vi redan är redo att ta emot det. Men det händer inte. Då blir vi förtvivlade, vi klagar och vi blir förbittrade. Var lugn, jag ska förklara allt nu. Continue reading “Hur skall man vänta på ett svar från Gud”